Rezultat senzațional. Echipa de robotică ”Delta Force” de la LNI Arad în top 10 a celor mai bune echipe din lume

Data publicare: Miercuri, 04 August, 2021 Total: 2919 accesari

Rezultat senzațional. Echipa de robotică ”Delta Force” de la LNI Arad în top 10 a celor mai bune echipe din lume

După două zile de competie echipa de robotică ”Delta Force” a Liceului Național de Informatică Arad a reușit  clasarea in top 10 a celor mai bune echipe din lume la cea mai importantă competiție de robotică din SUA, Maryland Tech Invitational.

 

După competiție delegația arădeană a fost invitată la Ambasada României de la Washington, unde a fost primită de însăși ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

 

Ambasadorul României i-a felicitat pe cei nouă membri ai echipei, cât și pe mentorii lor.

 

”Vă felicit pentru reușitele pe care le aveți într-un domeniu relativ nou, pentru munca în echipă, pentru pasiunea și determinarea cu care participați la competiții internaționale. Voi sunteți adevărați ambasadori ai României cu care ne mândrim!”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

 

Ambasadorul român i-a asigurat pe membrii echipei de robotică de sprijinul său în viitor, pentru ca aceștia să poată participa, în continuare, la competițiile internaționale, în special la cele ce vor fi organizate în SUA.

 

Delta Force Robotics este una dintre cele două echipe românești invitate, din afara SUA, să participe la competiția de robotică Maryland Tech Invitational.

 

Membrii echipei sunt: pe partea de Programare – Octavian Dragoș-Botoșan (căpitan) și Robert Feduș, pe partea Tehnică – Armin Raul Munteanu, Dănuț Tol, Robert Rus, Aida Pero și Paul Păcurariu ,iar pe partea de Marketing – Raul Muntean, și Viviana Cojocaru Mentori :Profesor Feher Florin,Puf Laurentiu și Botoșan Corina.