În timp ce unii oameni trăiesc în condiții mizere, în China s-au construit hoteluri penru porci

Data publicare: Marti, 03 August, 2021 Total: 1459 accesari

În timp ce unii oameni trăiesc în condiții mizere, în China s-au construit hoteluri penru porci

În China au apărut hotelurile pentru porci, în care animalele trăiesc în condiții de lux, transmite Bloomberg.

 

Peste 10.000 de porci sunt adăpostiţi într-o clădire dintr-un complex de apartamente, cu acces restricţionat. Cladirea este echipată cu camere video, servicii veterinare și mese pregătite cu atenţie.

 

Aceste condiţii de lux reprezintă o nouă abordare cu privire la biosecuritate. Porcii sunt principala sursă de proteină animală din China, iar în acest fel sunt protejaţi de viruși, inclusiv de pesta porcină africană care a distrus jumătate din efectivele de porcine ale Chinei.

 

Denumite “hoteluri pentru porci”, aceste ferme verticale gigant sunt construite de companii precum Muyuan Foods şi New Hope Group.

 

Rupert Claxton, directorul firmei britanice de consultanţă Gira, care de două decenii consiliază fermierii şi companiile spunea despre China că ”În 20 de ani au făcut ceea ce, probabil, americani au făcut în 100 de ani”.

 

Pesta porcină africană, mortală pentru porci, a izbucnit în China în 2018. În decurs de un an, peste 400 de milioane de porci ale Chinei au fost infectați, adică mai mult decât întreaga producţie anuală combinată a SUA şi Braziliei. Toate acestea au dus la creşterea explozivă a preţurilor şi importuri fără precedent.

 

Firma New Hope Group a inaugurat recent o facilitate care cuprinde trei clădiri fiecare cu înălţimea de cinci etaje în districtul Pinggu din estul Beijingului. Această facilitate va ajunge să producă 120.000 de porci anual.

 

În acest moment, facilitatea este echipată cu roboţi care monitorizează animalele pentru febră, filtrează aerul, hrănesc automat porcii şi operează sistemele de dezinfecţie.  Personalul trebuie să facă duș și să îşi schimbe hainele la intrarea şi ieşirea din unitate,iar ceasurile de mână trebuie lăsate la intrare.

 

Sursa:jurnalist.ro

Foto:Getty Images