Aradul sub avertizare a două CODURI galbene, unul de caniculă iar altul de fenomene extreme

Data publicare: Sambata, 31 Iulie, 2021 Total: 2775 accesari

Aradul sub avertizare a două CODURI galbene, unul de caniculă iar altul de fenomene extreme

Primul avertizare de Cod galben este emisă de meteorologi pentru ziua de sîmbătă 31 iulie, fenomenele vizate fiind: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

 
În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

 

 

Un alt doilea COD galben care vizează județul nostru este emis pentru intervalul 31 iulie, ora 13:00 – 31 iulie, ora 23:00, fenomenele vizate fiind: vijelii puternice, grindină, averse torențiale.

 

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în jumătatea nordică a Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30...50 l/mp.

 

 

 

Sursa:meteoromania.ro/