Turiștii români din Grecia se întorc mai repede acasă, încercând să evite carantina care la intoarcerea în țară

Data publicare: Sambata, 31 Iulie, 2021 Total: 952 accesari

Turiștii români din Grecia se întorc mai repede acasă, încercând să evite carantina care la intoarcerea în țară

Cozi de kilometri s-au format, sâmbătă dimineața, în Vama Giurgiu la intrarea în țară, transmit televiziunile de știri. Potrivit acestora, turiștii români se grăbesc să revină în țară după ce Grecia a intrat, joi, în zona roșie iar rata de infectare din această țară a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că lista țărilor cu risc epidemiologic a fost modificată, astfel că sunt noi condiții la revenirea în țară, începând de duminică, 1 august.

 

Astfel că, doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală sunt scutite de carantină la sosirea în România, începând de duminică, 1 august.

Pentru zona roșie se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.