Din 6 august, pașaportul Covid ar urma să devină obligatoriu în Italia

Data publicare: Sambata, 24 Iulie, 2021 Total: 1512 accesari

Din 6 august, pașaportul Covid ar urma să devină obligatoriu în Italia

Varianta Delta face ca numărul infectărilor să crească în Italia, iar în acest context autorităâile din peninsula au două scenari la îndemînă: ori se revine la restricții dure, ori se încearcă limitarea infectărilor permițând doar celor imunizați sau celor care au un test negativ să intre în locurile aglomerate.

 

Pentru a nu se reveni la restricții dure, guvernul Italian intenționează începând din 6 august, obligativitatea certificatului verde (pașaportul Covid) pentru accesul în săli de sport, piscine, stadioane, muzee, săli de jocuri de noroc sau de spectacole, precum și în restaurante, la interior și chiar se dorește a fi și pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun, însă  Autoritățile din peninsulă ar încerca astfel să limiteze răspândirea variantei Delta, relatează publicația italiană La Stampa.

 

Fără certificatul verde, aproape toate locurile de divertisment devin inaccesibile. Certificatul verde va fi folosit pentru sala de sport sau piscină, pentru cinema sau teatru, pentru cumpărături în centre comerciale, conferințe și târguri în interior și discoteci. Green Pass va fi, de asemenea, folosit pentru evenimente majore, sportive și altele, cum ar fi concertele.

 

“Pașaportul verde (anti-Covid) este esențial dacă vrem să menținem firmele deschise”, a declarat premierul Mario Draghi, care a intenționat să îl facă obligatoriu și pe mijloacele de transport în comun, dar nu a reușit să obțină acordul tuturor membrilor cabinetului său de uniune națională. În schimb, toate partidele au fost de acord să mențină cluburile de noapte și discotecile închise, chiar și pentru cei vaccinați.

În ce privește restaurantele de interior, dezbaterea este încă deschisă, dar și aici autoritățile iau în calcul ca certificatul verde să devină obligatoriu. Clienții care intră fără permis riscă o amendă de 400 de euro, în timp ce proprietarii restaurantelor, dacă nu cer green pass-ul la intrare, riscă închiderea pe 5 zile.

Pentru a nu-i discrimina pe tinerii care ar fi vrut să se vaccineze, dar nu au putut din lipsa serurilor, statul le-ar putea oferi teste COVID gratuite.