Expoziția de fotografie ”Generații” la Centrul de Zi ”Oaza Copiilor”

Data publicare: Duminica, 18 Iulie, 2021 Total: 952 accesari

Expoziția de fotografie ”Generații” la Centrul de Zi ”Oaza Copiilor”

Pe 19 iulie, Asociația Oaza Arad invită seniorii și copiii din municipiul Arad la expoziția de fotografie Generații, la Centrul De Zi Oaza Copiilor din str. Marnei nr. 2.

 

Expoziția prezintă o colecție de momente surprinse la Centrul de Zi “Oaza Copiilor” din Arad, unde seniorii sunt voluntari pentru copiii din comunitate, împărtășindu-le experiența și pasiunile lor prin ateliere și cluburi intergeneraționale.

 

Astfel de expoziții au loc simulan în alte 14 localități, unde proiectele intergeneraționale din anul școlar 2020-2021 au implicat 172 de seniori în beneficiul a 623 de copii, prin susținerea Fundației Regale Margareta a României.

 

Evenimentul debutează la ora 10,30 și se va desfașura timp de 2 ore si 30 minute.  Expoziția fotografică  va fi deschisă publicului în perioada lunii iulie, intre orele 9,00 si 17,00.

 

Expoziția Generații face parte dintr-o campanie mai amplă care promovează colaborarea intergenerațională și îmbătrânirea activă prin voluntariat.

 

Prin fotografiile realizate în cadrul proiectelor intergeneraționale susținute de Fundația Regală Margareta a României este ilustrată diversitatea și complementaritatea relațiilor dintre cei tineri și cei în vârstă, precum și importanța și rolul pe care fiecare generație îl are în crearea unei societății sustenabile.

 

Expoziția Generații va avea loc simultan și în alte 14 localități din țară, acolo unde copiii și seniorii participă la activități intergeneraționale, în scopul susținerii școlare, dar și al dezvoltării vocaționale sau personale, prin finanțarea programului național „Centrele Generații”.

 

Imaginile, emoțiile și relațiile intergeneraționale au fost surprinse în cadrul centrelor de zi de tip școală după școală din comunitate de către Franco Godini, un fotograf pasionat de bine.

 

În anul școlar 2020-2021, Fundația Regală Margareta a României împreună cu Asociația Oaza Arad au implementat metoda intergenerațională în cadrul Centrului de Zi din Oaza Copiilor.

 

Activitățile intergeneraționale s-au desfășurat atât în cadrul centrului, cât și în mediul online, implicând 10 voluntari seniori în beneficiul a de 30 copii, și au inclus ateliere precum Atelier de creativitate, Atelier bucatărie, Atelier pentru formarea unor deprinderi de viață independentă. Atelier curiozități (cunoștinte generale), Atelier de educație pentru o viață sănătoasă, Atelier lectură și invățare prin joc, și Sport - activitțăi in aer liber.

 

Prin metoda intergenerațională, copiii și-au îmbunătățit rezultatele școlare, au câștigat noi abilități vocaționale sau sociale, dar și noi prieteni, iar voluntarii vârstnici și-au recăpătat sentimenul valorii și starea de bine.