Prognoze sumbre pentru viitorul apropiat. Adio nunți, concerte sau concedii. Numărul cazurilor de COVID a crescut cu 64% în Europa, în ultima săptămână

Data publicare: Sambata, 17 Iulie, 2021 Total: 629 accesari

Prognoze sumbre pentru viitorul apropiat. Adio nunți, concerte sau concedii. Numărul cazurilor de COVID a crescut cu 64% în Europa, în ultima săptămână

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) atrage atenția asupra faptului că în ultima săptămână numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut cu peste 64% în Europa, în special în rândul tinerilor.

 

Specialiștii europeni pun această situație pe seama răspândirii tulpinii Delta, dar și pe relaxarea restricțiilor, notează G4Media. Concret, este vorba despre o creștere de 64,3% a numărului de îmbolnăviri comparativ cu săptămâna precedentă.

 

În 20 de state europene a fost observată o tendință de înmulțire a cazurilor de contaminare, printre acestea numărându-se și România. Potrivit ECDC, în țările cele mai afectate, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani.

 

Pe de altă parte, la persoanele cu vârste de peste 65 de ani s-au constatat creșteri limitate în ceea ce privește ritmul infectărilor. Rata spitalizărilor însă este în continuare stabilă, fiind raportată o tendință crescătoare în trei state. În același timp, rata de ocupare a secțiilor de terapie intensivă este în scădere de nouă săptămâni în statele europene.

 

Cu toate acestea, specialiștii ECDC se așteaptă la o deteriorare a situației epidemiologice în Europa, în perioada următoare, în contextul răspândirii varinatei Delta a coronavirusului, descoperită în India, și care este mult mai contagioasă decât alte tulpini ale SARS-CoV-2.

 

Sursa:libertatea.ro