În curând încep lucrările la noul parc din zona Micălaca 300

Data publicare: Miercuri, 14 Iulie, 2021 Total: 1257 accesari

În curând încep lucrările la noul parc din zona Micălaca 300

Primarul Călin Bibarț, în calitatea de reprezentant al Municipiului, a semnat miercuri 14 iulie 2021, contractul de lucrări pentru “Reconversia funcțională și revitalizarea terenului din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber”. Valoarea contractului este de 7.5 milioane de lei (TVA inclus), iar executantul lucrărilor, SC AMAHOUSE SRL are la dispoziție 12 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru a transforma terenul viran de aproape cinci hectare într-o zonă de agrement.  Noul parc va fi amenajat din fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional, Axa 4.

 

În prezent, terenul figurează în Registrul Spațiilor verzi ca neproductiv, deoarece în ultimii ani, aici s-au depozitat necontrolat moloz și alte deșeuri din construcții. De asemenea, pe amplasament s-a dezvoltat vegetația în mod haotic.

 

Datorită amplasării în imediata apropiere a cartierului Micălaca 300, amenajarea și revitalizarea acestui teren a fost considerată de administrația locală drept o oportunitate de a crea spații de agrement pentru locuitorii din zonă și nu numai.

 

Investiţia ce se va realiza pe malul Mureşului prevede amenajarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete și parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu și gazon pentru care se va asigura un sistem de irigaţii.

 

“Am semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul <>. În curând începem lucrările şi mă voi asigura personal de respectarea calității acestora.”, promite edilul Călin Bibarț.