Bărbați români, dacă doriți să preveniți îmbătrânirea, castrați-vă. S-a demonstrat științific

Data publicare: Marti, 13 Iulie, 2021 Total: 2170 accesari

Bărbați români, dacă doriți să preveniți îmbătrânirea, castrați-vă. S-a demonstrat științific

Cea mai nouă cercetare a experților din Noua Zeelandă arată că îmbătrânirea poate fi prevenită prin castrare.

 

Castrarea este o acțiune de mutilare genitală care constă în acțiunea de extirpare a gonadelor. La masculi operația este denumită orhiectomie iar la cel femele ovarectomie.

 

Conform unor noi studii, ar exista un mod prin care bărbații pot trăi mai mult, dar necesită o modificare destul de severă a corpului, care nu ar atrage prea mulți doritori.

 

O echipă condusă de cercetători de la Universitatea din Otago, din Noua Zeelandă a reușit să demonstreze că, atunci când sunt castrați, îmbătrânirea ADN-lui este întârziată la berbeci, iar aceleași principii s-ar aplica și la oameni.

 

“Atât fermierii, cât și oamenii de știință știau de ceva timp că berbecii castrați trăiesc, în medie, mai mult decât cei necastrați. Totuși, este prima dată când cineva se uită la ADN pentru a vedea dacă și acesta îmbătrânește mai lent”, a declarat Victoria Sugrue, cercetătoare la Universitatea din Otago.

 

Acest studiu este o dovadă a dezvoltării instrumentelor care ilustrează viteza cu care ADN-ul îmbătrânește. De fapt, datorită cercetărilor de ultimă oră, acum putem estima vârsta oamenilor și a altor creaturi, analizând doar ADN-ul acestora.

 

Am dezvoltat un mod de măsurare a vârstei biologice la o gamă largă de mamifere. Am analizat peste 200 de specii, astfel am descoperit un tipar surprinzător după care animalele îmbătrânesc. Însă studiul berbecilor a fost unic prin faptul că a izolat în mod specific efectele hormonilor masculini asupra îmbătrânirii”, a declarat co-autorul studiului Steve Horvath, profesor de la Universitatea din California din Los Angeles.

 

Aceleași descoperiri, susțin oamenii de știință, ar putea fi aplicate și oamenilor.

 

“Interesant este că locurile cele mai afectate de castrare se leagă, de asemenea, de receptorii hormonilor masculini la oameni la o rată mult mai mare decât ne-am fi așteptat. Acest lucru demonstrează o legătură clară între castrare, hormoni masculini și diferențele specifice sexului în ceea ce privește îmbătrânirea ADN-ului", a mai declarat Tim Hore.

 

Deși oamenii de știință nu vor începe să recomande bărbaților să fie castrați în curând – sau vreodată, de altfel – acest studiu ar putea permite fermierilor să identifice animalele care vor trăi o viață mai lungă și mai productivă.

 

Sursa:știripesurse.ro

Foto:redescoperăistoria.ro