Nou tip de testare anti-covid la Spitalul Județean Arad la doar 75 de lei

Data publicare: Luni, 12 Iulie, 2021 Total: 524 accesari

Nou tip de testare anti-covid la Spitalul Județean Arad la doar 75 de lei

De azi, 12 iulie, Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, atât pentru pacienții spitalului cât și la cerere, în paralel cu testele clasice RT-PCR, un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS CoV- 2 iar rezultatul acestuia se comunică în ziua recoltării probelor.

 

Acest test necesită mai puțin timp de așteptare pentru rezultat. Metoda folosită este imuno-chimică cu electrochemiluminescență și se lucrează probe din exudat faringian și oro-faringian. Recoltarea probelor se realizează în cabinetul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad iar rezultatul se eliberează în ziua recoltării”, explică biochimist Luminița Pilat, șef Laborator Analize Medicale.

 

Pentru pacienții spitalului testul se efectuează în mod gratuit, iar pentru persoanele care doresc un test de control sau pentru alte scopuri personale, la cerere, costă 75 de lei.

 

Programările se pot efectua la cabinetul nr. 44 din Ambulatoriul SCJU Arad, la parterul clădirii principale din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4 (intrarea de vizavi cuServiciul Județean de Ambulanță Arad).

 

Recoltarea probelor se face de luni până vineri, între orele 08.00- 12.00.