Celebru jurnalist de investigații împușcat în cap pe stradă

Data publicare: Miercuri, 07 Iulie, 2021 Total: 1649 accesari

Celebru jurnalist de investigații împușcat în cap pe stradă

Jurnalistul de investigații Peter R. de Vries, cunoscut pentru materialele sale despre lumea interlopă olandeză, este în stare gravă, după ce a fost împușcat, marți, 6 iulie, pe o stradă din Amsterdam, relatează Reuters, care citează poliția locală.

 

De Vries a fost atacat pe Lange Leidsedwarsstraat, o stradă aflată în apropiere de una dintre cele mai mari piețe din oraș. Cu puțin timp înainte, jurnalistul fusese invitat la o emisiune TV.

 

El a fost dus „în stare gravă” la spital, potrivit poliției. Forțele de ordine au înconjurat locul în care a avut loc atacul, iar un presupus trăgător a fost arestat la scurt timp după aceea, relatează ziarul Algemeen Dagblad, citând surse din anchetă.

 

Poliția nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația. RTL a anunțat că unul dintre gloanțe l-a lovit în cap pe de Vries, la scurt timp după ce acesta a părăsit studioul TV aflat în centrul orașului.

 

De Vries, în vârstă de 64 de ani, este o celebritate în Olanda. El apare frecvent la TV pentru a comenta cazurile infracționale, dar și în calitate de reporter, cu surse atât în poliție, cât și în lumea interlopă.

 

A câștigat un premiu Emmy în 2008 pentru investigația în cazul dispariției adolescentei Natalee Holloway în Aruba, în 2005. Amenințat cu moartea de interlopi De Vries este cunoscut în Țările de Jos pentru investigații în nenumărate cazuri, în special după răpirea magnatului berii Freddy Heineken, în 1983.

 

El a primit amenințări din lumea interlopă în legătură cu mai multe cazuri despre care a relatat. În 2013, Willem Holleeder, răpitorul lui Freddy Heineken – directorul gigantului producător de bere – a fost condamnat pentru amenințări împotriva lui de Vries. Holleeder execută în prezent o condamnare pe viață pentru implicarea sa în cinci crime.

 

Sursa:libertatea.ro

Foto:Profimedia