La doar 170 de kilometri de Arad, destinație de vis pentru turiști. ”Litoralul Serbiei” de la Veliko Gradiste și-a redeschis porțile

Data publicare: Sambata, 03 Iulie, 2021 Total: 4681 accesari

La doar 170 de kilometri de Arad, destinație de vis pentru turiști. ”Litoralul Serbiei” de la Veliko Gradiste și-a redeschis porțile

Una dintre destinațiile preferate de români în Serbia se găsește la doar trei ore de mers cu mașina din Arad, pe malul Dunării, o stațiune și o zonă supranumite ”Litoralul Serbiei”, zona Veliko Gradiște – Lacul de Argint.

 

Autoritățile Serbiei au ridicat restricțiile de intrare în țară pentru românii vaccinați, astfel că sute de turiști din Arad, Timiș sau Caraș-Severin au ales ca destinație turistică Veliko Gradiste.

 

Veliko Gradiște este situată la circa 170 de kilometri de Arad, la poalele Carpaților, acolo unde râul Pek se varsă în Dunăre. Veliko Gradiste  este, un orăşel cochet tradiţional, cu străzi largi și o multitudine de grădini cu flori, peluze veșnic verzi și terase frumos aranjate.

 

Bazarul vechi, stațiunea turistică Lacul de Argint cu pădurile de salcâm alb constituie, cum spun cei din Veliko Grădişte, o sărbătoare pentru ochi, un balsam pentru suflet și o fabrică de sănătate.

 

În lungime de 14 km lungime, Lacul de Argint, unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, și-a luat numele de la licărirea argintie a reflexiilor apei pure filtrate de solul nisipos.

 

Zona Veliko Grădişte și Silver Lake oferă vizitatorilor multiple posibilități de vizitare și agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice și acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri și pensiuni, restaurante și baruri, terenuri de golf și de tenis, aquapark, camping și multe altele

 

Zona este și un loc de pornire în plimbări cu barca și croaziere pe lac și pe Dunăre, cicloturism sau simple drumeții. De aici se poate pleca spre cetatea medievală Ram din apropiere, spre mănăstirile ortodoxe cu o istorie impresionantă, precum și într-o incursiune de pescuit sportiv.

 

Sursa:timisoarastiri.ro