Vrem viză de America, dar rămânem campioni la traficul sexual și exploatarea prin muncă

Data publicare: Vineri, 02 Iulie, 2021 Total: 1125 accesari

Vrem viză de America, dar rămânem campioni la traficul sexual și exploatarea prin muncă

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane arată că România rămâne principalul rezervor din Europa pentru victimele traficului sexual și exploatarea prin muncă. Fetele instituționalizate în centre pentru persoanele cu dizabilități rămân vulnerabile, iar copiii romi sunt exploatați în cerșetorie

 

România nu îndeplinește standardele minime de eliminare a traficului de persoane, dar face eforturi semnificative, se arată în cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane.

 

Totuși, pentru că România a dedicat resurse suficiente pentru un plan care, dacă ar fi implementat, ar constitui un efort semnificativ pentru lupta împotriva traficului de persoane, țara noastră a primit o derogare pentru a nu trece la nivelul 3, printre țările cu cel mai mare trafic de persoane din lume.

 

Astfel, România rămâne pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, în țara noastră fenomenul traficului de persoane fiind cel mai accentuat din Europa, comparabil doar cu situația din Irlanda sau Belarus.

 

În categoria 3, cea mai problematică din raportul Departamentului de Stat, se află țări precum Rusia, China sau Cuba.

 

Sursa:g4media.ro