Primarul Călin Bibarț și președintele CJ Arad Iustin Cionca au semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad- Oradea

Data publicare: Joi, 01 Iulie, 2021 Total: 1048 accesari

Primarul Călin Bibarț și președintele CJ Arad Iustin Cionca au semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad- Oradea

Călin Bibarț, primarul Aradului și Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, au efectuat astăzi, 01 iulie, o deplasare la Consiliul Județean Bihor unde, alături de președintele Ilie Bolojan și de primarul din Oradea, Florin Birta au semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea.

 

Aradul și Bihorul fac astăzi încă un pas pentru realizarea unui proiect de infrastructură rutieră de importanţă naţională, prin accesarea de fonduri europene. Am semnat azi, ca reprezentant al Primăriei Arad, alături de ceilalți parteneri, respectiv dl.Bolojan din partea CJ Oradea, dl.Birta, din partea Primăriei Oradea și dl.Cionca, reprezentant CJ Arad, contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic de execuție în vederea realizării drumului expres Arad – Oradea!

Vestul are inițiativă, vestul știe să se gospodărească!”, a afirmat Călin Bibarț

 

,,Vara viitoare vom avea proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea! Avem trei variante de traseu, pe care ni le-au prezentat astăzi proiectanții. Lucrăm, așa cum am promis, cu toate motoarele turate! Urmează să mă întâlnesc cu fiecare dintre primarii celor 7 unități administrativ-teritoriale din Arad care vor fi tranzitate de drumul expres, să le prezint cele trei variante de traseu și să începem lucrările de topometrie necesare următoarei etape a proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Potrivit proiectului inițial, drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara.

 

Valoarea drumului expres Oradea – Arad este estimată la aproximativ 1 miliard de euro.