De azi românii pot circula în Europa cu pașaportul verde. Certificatul digital Covid poate fi descărcat de la 1 iulie online

Data publicare: Joi, 01 Iulie, 2021 Total: 892 accesari

De azi românii pot circula în Europa cu pașaportul verde. Certificatul digital Covid poate fi descărcat de la 1 iulie online

Românii vor putea descărca online de azi, 1 iulie, certificatul digital COVID, pe platforma https://certificat-covid.gov.ro, în mai puțin de 10 pași, a anunțat STS.

 

Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.

 

STS atenționează că pot apărea probleme la completarea și verificarea informațiilor și că de aceea trebuie ca certificatele de vaccinare să fie solicitate cu cel puțin 5 zile înainte de utilizare, iar cele de testare cu cel puțin 12 sau 48 de ore, în funcție de tipul de test efectuat - rapid sau PCR.

Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID este pregătit pentru lansarea din 1 iulie 2021.

 

Specialiștii STS, care au dezvoltat întregul sistem informatic, au anunțat miercuri că au făcut ultimele optimizări, în conformitate cu prevederile OUG adoptată cu o zi în urmă de Guvern.

sursa:economie.hotnews.ro