Din cauza unui macaz defect un tramvai a luat-o la Polivalentă în două direcții. În busculadă un vagon a rupt doi stâlpi

Data publicare: Miercuri, 30 Iunie, 2021 Total: 1971 accesari

Din cauza unui macaz defect un tramvai a luat-o la Polivalentă în două direcții. În busculadă un vagon a rupt doi stâlpi

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc miercuri seara, 30 iunie, în zona Polivalentă.

 

Un tramvai compus din două vagoane, care circula din direcția Podgoria spre Micălaca, la pornirea din stația de la Polivalentă a luat-o la dreapta spre Zona 300.

 

După trecerea primului vagon peste macazul automatizat, acesta a revenit la poziția inițială, ceea ce a determinat desprinderea vagonului remorcă de primul. Astfel primul vagon a luat-o spre zona 300, iar remorca spre pod. În cei câțiva metri pe care i-a parcurs, vagonul remorcă a distrus doi stâlpi, blocând total circulația.

 

Din fericire în tramvai au fost puțini călători care au scăpat teferi, doar o femeie suferind contuzii ușoare și care deatfel a refuzat să fie transportată la spital.

 

Vatmanul a fost testat cu aparatul etilotest, având alcoolemia zero.


Circulația tramvaielor este blocată pe ambele sensuri, iar cea a autovehiculelor pe sensul spre Micălaca.

 

Surse de la CTP au afirmat că circulația tramvaielor peste pod va fi oprită probabil cel puțin o zi până când se vor înlocui cei doi stâlpi distruși și se va repune cablul electric.


Update:  “În această seară, în jurul orei 20,30, un tramvai condus de un bărbat de 42 de ani, din Arad, dinspre Calea Iuliu Maniu spre Bd. Nicolae Titulescu, a deraiat.

 

Au fost dărâmați doi stâlpi de iluminat public.

 

În urma evenimentului, a fost rănită o femeie de 45 de ani, pasageră în vagonul tramvaiului, aceasta fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 

Vatmanul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului.” Transmite IPJ Arad