Rotary Arad Cetate a derulat proiectul ”Cu încredere spre viitor”

Data publicare: Marti, 29 Iunie, 2021 Total: 1022 accesari

Rotary Arad Cetate a derulat proiectul ”Cu încredere spre viitor”

Clubul Rotary Arad Cetate în parteneriat cu Rotaract Arad Cetate, Interact Arad Cetate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, a derulat în perioada aprile –iunie 2021 proiectul intitulat Cu încredere spre viitor, finanțat de Fundația Alber.


Prin atelierele de orientare profesională tinerilor beneficiari le-au fost prezentate meserii/profesii precum: bucătar, îngrijitor vârstnici, asistent social, designer, croitor, consilier vestimentar, vatman, educatoare, bibliotecar, programator, frizer, manichiuristă, coafeză, asistent medical generalist, asistent radiologie, ajutor bucătar, sudor, ospătar, instalator, pompier, electrician, paramedic, medic, inginer și psiholog.

 

În cadrul proiectului, au fost achizitionate și distribuite tuturor caselor de tip familial, echipamente sportive și jocuri care încurajează munca în echipă și dezvoltarea abilităților de socializare.

 

Atelierele de consiliere au abordat teme precum: Petrecerea timpului, Emoțiile, prieten sau dușman, Bullying și cyberbullying, Rătăciți printre sunete, Încredrea, cum o construim?, Cărțile în viața noastră, Cele 3 emoții care  ne împiedică să evoluăm, Vacanța mare!

 

Tinerii beneficiari au contribuit la succesul proiectului prin participarea activă și prin energia pozitivă transmisă cu ocazia fiecărei întâlniri. De asemenea, membrii Asociației Rotary Arad-Cetate sunt recunoscători tuturor voluntarilor care și-au prezentat meseriile /profesiile, angajatorilor acestora și lectorilor de la atelierele de consiliere pentru contribuția la proiectul Cu încredere spre viitor!

 

Implicarea voluntarilor în activitățile de consiliere sau de orientare profesională, felul în care au prezentat meseria profesată, deschiderea pe care au arătat-o în discuțiile din cadrul atelierelor au sporit încrederea tinerilor din centrele  DGASP Arad în proiectarea viitorului  și, în același timp, le-a oferit posibilitatea unei alegeri informate a meseriei.