Germania a ignorat UEFA și Ungaria. Întreaga țară a fost acoperită de curcubeul LGBT. Viktor Orban și-a anulat vizita la Munchen

Data publicare: Joi, 24 Iunie, 2021 Total: 673 accesari

Germania a ignorat UEFA și Ungaria. Întreaga țară a fost acoperită de curcubeul LGBT. Viktor Orban și-a anulat vizita la Munchen

UEFA le-a interzis nemților să ilumineze Allianz Arena în culorile curcubeului, simbolul comunității LGBT, după ce maghiarii au contestat vehement această inițiativă. În replică, mai multe obiective din Munchen și din restul Germaniei au fost iluminate seara trecută în culorile curcubeului.

 

Printre aceste obiective s-a numărat și Stadionul Olimpic din Berlin. Un moment controversat a avut loc înaintea meciului Germania - Ungaria, când un suporter a pătruns pe teren și a fluturat drapelul LGBT.

 

Autoritățile din Munchen au dorit să ilumineze stadionul celor de la Bayern Munchen, Allianz Arena, în culorile comunității LGBT, pentru a promova lupta împotriva discriminării. Cu toate acestea, UEFA le-a interzis nemților acest lucru pe motiv că acesta este un gest de natură politică și că nu are nicio legătură cu sportul.

 

Ungaria a catalogat drept o 'decizie bună' a UEFA respingerea propunerii ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului (specifice comunităţii LGBT) la meciul dintre Germania şi Ungaria de la EURO 2020.

Premierul maghiar, Viktor Orban, ar fi trebuit să se afle în tribuna oficială la meciul Germania - Ungaria, însă și-a anulat vizita în ultimul moment, având în vedere situația tensionată dintre cele două tabere.

 

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a fost cel care a decis ca alte clădiri din oraș să fie iluminate în culorile curcubeului, în seara meciului cu Germania.

 

Sursa:digisport.ro

Foto:Getty Images