Măsuri luate de autoritățile arădene și recomandări adresate populației pentru diminuarea efectelor negative ale caniculei

Data publicare: Marti, 22 Iunie, 2021 Total: 960 accesari

Măsuri luate de autoritățile arădene și recomandări adresate populației pentru diminuarea efectelor negative ale caniculei

Având în vedere prognoza meteorologică care indică pentru perioada următoare menținerea temperaturilor de peste 35 grade celsius în timpul zilei, în baza Dispoziției Secretarului de Stat din Ministerul Afacerilor Interne, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat astăzi un Plan de măsuri pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populației din sezonul de vară 2021.

 

În baza documentelor menționate au fost stabilite anumite măsuri care să fie aplicate de instituțiile publice sau agenții economici în vederea diminuării efectelor negative generate de temperaturile crescute asupra populației. Printre acestea se regăsesc:

 

 

 

 

De asemenea, în cadrul Dispoziției Secretarului de Stat, dr. Raed Arafat, a fost cuprins un set de recomandări privind protecția populației pe timpul caniculei. Măsurile de prevenire pentru perioadele caniculare, recomandate a se aplica, sunt următoarele: