Peste puțin timp, la Arad mașinile vor face loc bicicliștilor. 22 de stații de închiriere a bicicletelor se vor deschide în municipiu

Data publicare: Marti, 22 Iunie, 2021 Total: 1808 accesari

Peste puțin timp, la Arad mașinile vor face loc bicicliștilor. 22 de stații de închiriere a bicicletelor se vor deschide în municipiu

Peste 3,7 milioane de lei va costa implementarea sistemului de închiriere a bicicletelor din municipiul Arad, sistem care este parte dintr-un proiect finanțate de UE prin Programul Operațional Regional.

 

Acesta prevede amplasarea unor stații de închiriere a bicicletelor, în 22 de puncte de pe raza orașului. Sistemul se va numi „AradBikes”, iar bicicletele vor putea fi folosite pe tot ceea ce înseamnă piste de biciclete în Arad.

 

Licitația a fost câștigată de o firmă din Brașov, care pe lângă amplasarea celor 22 de stații de închiriat biciclete în municipiu, în locurile alese de Primărie, va furniza și 330 de biciclete. Acestea vor putea fi închiriate pe bază de abonament sau cu ajutorul unui card bancar, prin intermediul unei aplicații.

 

Valoarea contractului câștigat de firma brașoveană Wind Technologies SRL este de 3.798.782 de lei.

 

Termenul de implementare a proiectului este de nouă luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor, așa că șoferi arădeni în viitor, atenție și mai mare la bicicliști.