Modelul de regenerare urbană a lui Gheorghe Falcă a fost preluat la malul mării

Data publicare: Luni, 21 Iunie, 2021 Total: 1470 accesari

Modelul de regenerare urbană a lui Gheorghe Falcă a fost preluat la malul mării

Proiectul de Regenerare Urbană, unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din ţara noastră început pe vremea fostului primar Gheorghe Falcă, a fost preluat de către administraţia liberală din Constanţa.

 

Primăria din Constanța și-a propus să contracteze un împrumut de la BERD pentru construcţia de Fast Park-uri. S-a emis certificatul de urbanism cu o valabilitate de 24 de luni pentru prima parcare pe care administrația Chițac vrea să o construiască în municipiul Constanța. Parcarea din zona Casei de Cultură, fie va fi construită fie prin programul BERD, fie în cadrul unui parteneriat public-privat, deocamdată nu s-a luat o decizie în acest sens, a precizat pentru Ziua de Constanța, purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Vintilă.

 

Municipalitatea din Constanţa vrea să contracteze un împrumut de la BERD, limita creditului fiind de 10 milioane de euro pentru construcția de parcări metalice P+1.

 

La Arad, parcările etajate realizate în marile cartiere sunt finalizate, iar în această perioadă se desfăşoară licitaţii pentru închirierea locurilor de parcare. Valoarea proiectului de Regenerare Urbană din Arad s-a ridicat la 50 de milioane de euro.