Conform declarației de avere, Mihai Fifor trăiește doar din salariu și este plin de datorii la bănci

Data publicare: Joi, 17 Iunie, 2021 Total: 1498 accesari

Conform declarației de avere, Mihai Fifor trăiește doar din salariu și este plin de datorii la bănci

Jurnalistul Valeriu Nicolae prezinta traseul profesional si politic al lui Mihai Fifor, actual președinte al PSD Arad, deputat, fost secretar general al PSD in epoca Dancila. Fifor s-a remarcat de-a lungul timpului prin slugarnicie fata de toti liderii PSD, in special fata de Dragnea si Dancila.

 

Iată ce a scris Valeriu Nicolae pe Facebook: „Ce poate face un impostor, un filolog antropolog specializat in conservarea culturii, muzee, securitate, evidenta populatiei si dat din gura la televizor care nu a lucrat o secunda in mediul privat?

Conform logicii PSD-iste poate sa fie ministrul Economiei, asa ca domnul Fifor este uns de Dragnea si televiziunile PSD ministru in iunie 2017. Apoi devine ministru la MAI si, pentru o perioada scurta, prim-ministru.

Tanarul Mihai Fifor este evident, genial, caci imediat ce termina facultatea devine cercetator stiintific principal la Institutul Academiei Romane, specializat in conservarea si promovarea culturii. Asta in timp ce isi face si masteratul, tot la filologie, ca asa ii loveste norocul pe unii. Intre 1998 si 2002, se plimba la greu pe bani publici sau banii dusmanului Soros pe la 7 cursuri organizate de 5 universitati si 2 ministere la Budapesta, Varsovia, Amsterdam, Turku, Slovenia si Milano.

Minte ca face un masterat in antropologie in Finlanda, pe baza caruia isi face si doctoratul si, din 2003, filologul cu doctorat pe antropologie preda, desigur, logic, Managementul riscului si Management Organizational la Facultatea de Litere din Craiova.

Probabil si el, ca multi alti politicieni despre care am mai scris, are darul de a calatori in timp, caci abia in 2007 face un masterat in Managementul Afacerii Publice la SNSPA care ar putea, si asa chinuind grav logica, justifica cursurile pe care le preda din 2003. 

Din 2005, devine manager general al Muzeului Olteniei in Craiova, unde este lovit brusc de un interes nemarginit pentru Securitate. In ianuarie 2009, managerul general al Muzeului Olteniei cu studii in filologie si antropologie devine brusc secretar de stat la MAI.

Se califica rapid la locul de munca si face cursurile Academiei de Politie si de acum celebrul curs al domnului Oprea de ‘Securitate si Buna Guvernare’ de la Colegiul National de Aparare. Aparent, degeaba, caci este dat afara dupa 9 luni. Totusi, pasiunea nu se stinge, asa ca revine peste doi ani secretar de stat la MAI pentru inca 6 luni, timp in care munceste din greu la campania lui in Dolj si ajunge senator si, logic pentru calificarile lui si bancul in care traim, presedinte al Comisiei pentru Transporturi si Energie.

Din cele peste 170 de declaratii de avere ale deputatilor nostri am concluzionat ca cea mai mare probabilitate ca o doamna sa lucreze intr-o pozitie la stat platita cu peste 2.000 de euro pe luna este ca sotul domniei sale sa fie deputat. Este desigur si cazul domnului Fifor, nevasta lucreaza pentru Senat.

Singurele publicatii stiintifice pe care le-am gasit scrise de domnul Fifor sunt despre ceremoniale funerare. Scrise ingrozitor de prost, dar nu conteaza, omul este doctor.

Declaratia lui de avere este o mizerie, nu are nimic, nimic pe numele lui (nevasta are un apartament de 55 de metri patrati) si este intr-o gaura (datorii) de 603.843 RON, ca orice PSD-ist cinstit si nesantajabil. Asta in ciuda faptului ca statul, adica noi fraierii, am platit pentru familia Fifor in ultimii ani in jur de 100.000 de EUR pe an.

Acum omul este vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, adica supravegheaza trei servicii secrete ORNISS, STS si SPP.

Va simtiti in siguranta?”.

Mihai Fifor a fost secretar general al PSD in perioada in care Viorica Dancila a condus partidul. Este singurul din fosta echipa de conducere a PSD care a ramas parlamentar intrucat a ales sa se dea deoparte cuminte in momentul in care Marcel Ciolacu si ai lui au preluat in forta conducerea partidului.

 

Sursa:aktual24.ro