Scandalurile se țin lanț la Spitalul Județean Arad. Plângere penală împotriva fostului directorul medical Mircea Onel, acuzat de efectuarea de gărzi fictive

Data publicare: Joi, 17 Iunie, 2021 Total: 1818 accesari

Scandalurile se țin lanț la Spitalul Județean Arad. Plângere penală împotriva fostului directorul medical  Mircea Onel, acuzat de efectuarea de gărzi fictive

Conducerea Spitalului Județean Arad a adresat o plângere penală Parchetului, împotriva fostului director medical al unității, Mircea Onel, care vizează infracțiunile de fals și uz de fals, dar și punerea în pericol a pacienților.

 

În plângerea penală se arată că, în perioada noiembrie 2020-martie 2021, pe secțiile Boli Infecțioase Adulți – Recuperare Medicină Fizică și Balneologie și Compartimentul Boli Infecțioase Adulți Paliative Ghioroc (secții Covid) deși în graficul de gărzi afișat figura dr. Popa Carmen, în pontajul secțiilor era trecut Mircea Onel. În fapt, gărzile erau efectuate de către Popa Carmen, afirmă cei de la spital,care folosea în registrul de gardă parafa doctorului Onel.

 

Potrivit SCJU, lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât Popa Carmen nu deținea drept de liberă practică, nu se afla în relații contractuale cu spitalul pentru efectuarea de gărzi și nu deținea parafa de medic specialist

 

Aceleași practici se regăsesc și la Secția Boli Infecțioase Adulți-Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, din clădirea fostului Municipal. Șase gărzi în luna ianuarie ar fi făcut Popa Carmen, deși în pontajul de pe secție figurează Onel Mircea. Situația este similară și în luna martie, cu opt gărzi în care pe lista de gărzi se regăsește Popa Carmen, iar în pontaj îl avem din nou pe Onel.

 

Practic el ar fi încasat niște bani pe gărzile neefectuate, bani din care ar fi remunerat o altă persoană, cea care se află pe listele de gărzi.

 

Practic, de aici i se trage lui Onel schimbarea din funcție cu doar patru luni înainte de încheierea contractului cu Spitalul Județean. Probabil, toate acestea nu ar fi ajuns atât de departe, nici în presă și poate nici la parchet, dacă Onel și-ar fi dat singur demisia, sau dacă, după schimbarea sa din funcție, nu ar fi dat în judecată Spitalul Județean Arad, căruia îi cere despăgubiri pentru înlocuirea sa din funcție.