Anchetă la Spitalul Județean Arad. Consum uriaș de morfină pentru pacienții decedați de Covid

Data publicare: Marti, 15 Iunie, 2021 Total: 1388 accesari

Anchetă la Spitalul Județean Arad. Consum uriaș de morfină pentru pacienții decedați de Covid

Se fac cercetări la Spitalul Județean din Arad, din cauza unui consum prea mare de morfină descoperit la o secție de terapie intensivă. Aici au fost internați bolnavi de Covid însă, chiar și așa, cantitatea consumată este dublă față de nivelul obișnuit.

 

Acum, toate fișele pacienților din ultimul an sunt verificate în amănunt. În secția de terapie intensivă vizată au fost internați din aprilie 2020 și până în mai, anul acesta, sute de pacienți.

 

Horia Timiș, director DSP Arad: ”Semnul de întrebare a pornit de la un calcul simplu mathematic: pe o secție ATI Covid la un număr de 17 paturi s-a descărcat un număr de 6.000 de fiole de stupefiante, iar pe o altă secție de 27 de paturi în aceeași perioadă s-a descărcat jumătate, 3.000 de fiole, de aici a apărut întrebarea de ce s-a întâmplat acest lucru, care este circutul acestor stupefiante, cum a fost descărcat în foaie, cum au fost eliberate din farmacie”.

 

Substanța este folosită pentru sedarea bolnavilor, dar în cantități diferite - între unul și opt sau nouă miligrame pe oră, în funcție de greutatea și starea pacientului.

 

O comisie medicală verifică acum toate fișele de observație ale pacienților internați aici. Trebuie să vadă dacă dozele au fost folosite în mod corespunzător. 

 

sursa:știrileprotv.ro

foto:ziare.com