10 polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Vehicule Timiș au fost reținuți pentru luare de mită

Data publicare: Luni, 14 Iunie, 2021 Total: 1203 accesari

10 polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Vehicule Timiș au fost reținuți pentru luare de mită

Ofițeri de la DGA Timișoara au descins la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Timiș. Au chemat 10 dintre polițiștii angajați la compartimentul de înmatriculări la o discuție despre prevenirea corupției, la sediul Serviciului, iar apoi i-au luat pe aceștia și i-au dus la audieri într-un dosar penal deschis pentru fapte de corupție.

 

Ancheta este coordonată de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, iar polițiștii de la înmatriculări au fost monitorizați timp de câteva luni. Sunt bănuiți că ar fi încasat șpăgi pentru a urgenta anumite dosare.

 

Angajații compartimentului de înmatriculări, spun anchetatorii, au luat aproape 100.000 lei mită în patru luni. Cei de la DGA au documentat, în această perioadă, 384 acte materiale de luare de mită.

 

În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, transmit cei de la DGA Serviciul Județean Anticorupție Timiș.

 

Cei zece polițiștii angajați la compartimentul de înmatriculări au fost reținuți pentru 24 de ore.

 

Sursa și foto:tion.ro