Patru incendii în week-end, dintre care două la case de locuit din Covăsânț și Secaci

Data publicare: Luni, 14 Iunie, 2021 Total: 923 accesari

Patru incendii în week-end, dintre care două la case de locuit din Covăsânț și Secaci

În week-endul de-abia încheiat subunitățile ISU Arad au intervenit la stingerea a patru incendii, dintre care două s-au manifestat la case de locuit în localitățile Covăsânț respectiv Secaci.

 

Astfel,în localitatea Covăsânț a intervenit un echipaj de stingere de la Punctul de Lucru Vladimirescu al Detașamentului de Pompieri Arad, iar în momentul sosirii la locul intervenției incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperis, pe o suprafață de aproximativ 300mp, favorizat de prezența materialului combustibil din podul casei ( porumb boabe și material lemnos).

 

Din fericire nu au existat victime și datorită intervenției rapide și profesioniste a fost localizat în limitele găsite fără a se extinde la celelalte încăperi.

 

Incendiul a fost stins după aproape 2 ore de intervenție, cauza probabilă fiind un coș de evacuare a fumului neizolat corespunzător de la o sobă de gătit.

 

Detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit cu două autospeciale de stingere în localitatea Secaci, tot la o locuință particulară.

 

La fel ca și în primul caz la sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta violent în podul construcției cu posibilitatea de propagare la alte imobile.

 

Incendiul nu s-a soldat cu victime și a fost localizat in limitele găsite.

 

A ars întreg acoperișul pe aproximativ 250mp.

 

Cauza probabilă, coș neizolat și amplasat necorespunzător.