Accident pe A1 la ieșirea spre Ungaria cu 17 victime din care una decedată! S-a activat planul roșu de intervenție

Data publicare: Luni, 14 Iunie, 2021 Total: 3537 accesari

Accident pe A1 la ieșirea spre Ungaria cu 17 victime din care una decedată! S-a activat planul roșu de intervenție

Un accident rutier cu descarcerare pe A1 la iesire din Romania spre Ungaria (cu 17 victime), a avut loc luni dimineța, în jurul orei 3.39.  Având în vedere că numărul victimelor este mare, începînd cu ora 3.50 s-a activat planul roșu de intervenție.

 

Una dintre victime a fost încarcerată și din păcate decedată.

 

Victimele au fost evaluate și preluate de echipajele SMURD și SAJ și au fost transportate la unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalului de Ugență Județean Arad.

 

În accident a fost implicat un microbus înmatriculat în Chehia în care se aflau 17 persoane - 16 cetățeni ucrainieni, 1 cetățean moldovean și un minor.


      

 

Din cele 17 victime, într-o primă fază, 12 victime au fost transportate la UPU Arad, 5 dintre acestea erau victime “de cod verde” adică nu prezentau traumatisme care să le pună viața în pericol. În final toate cele 16 victime fiind transportate la spital.


Din cele 17 victime, una este decedată, iar alta (o femeie) a fost în stop cardio respirator, resuscitată și transportată la UPU Arad.

 

În accidentul rutier a fost implicat un microbuz și un autotren.  Autotrenul staționa pe banda de urgență (se pare că în mod neregulamentar) microbuzul intrând în plin în autotren.


    


Update 6.50 > În accident a fost implicat un microbuz de transport persoane, cu 17 persoane (cu tot cu șofer), toate de naționalitate ucraineană. Microbuzul a intrat in coliziune cu un autotren parcat pe banda de urgență, pe autostrada A1, la ieșire spre Ungaria - transmite IPJ Arad.


Update 7.21 > Până în acest moment sunt 13 persoane rănite ușor, 3 persoane rănite grav și una decedată.


Update 8.15 > Traficul se desfășoară pe o singură bandă pe sensul de mers spre Nădlac.

Update 9.15 > 16 victime sunt la spital dintre care un copil. Una dintre victime este in stare critică, celelalte sunt conștiente și cooperante in curs de investigații.