Vom avea parte în această vară de AOA (Arad Open Air) și Picnic Festival!

Data publicare: Sambata, 12 Iunie, 2021 Total: 1398 accesari

Vom avea parte în această vară de AOA (Arad Open Air) și Picnic Festival!

Relaxările din ultimă perioadă se datorează evoluției în bine și a scăderii simțitor a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, precum și a campaniei de vaccinare care este în plină desfășurare în toată țara.

 

Cum în 2020 pandemia a făcut imposibilă desfășurarea oricăror festivaluri  nu doar la noi ci în toată lumea, guvernul a luat o serie de măsuri de relaxare pentru această vară printre care și organizarea de evenimente culturale cu un număr mare de persoane, în acestă categorie intrând și festivalurile.


“Veștile bune continuă!

Conform hotărârii nr. 29 din 14.05.2021 activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea fi organizate în spații deschise cu respectarea măsurilor de protecție și a restricțiilor în vigoare. Astfel, în următoarele două săptămâni, vom anunța data în care ne vom revedea.

Abia așteptăm! au transmis organizatorii festivalului Arad Open Air.

 

Ca o confirmare a acestor vești bune, Centrul Cultural Municipal Arad a bugetat o cofinanțare pentru Arad Open Air Festival de 195,000 lei, una semnificativ mai mica față de ultima ediție, însă una importantă pentru realizarea evenimentului.

Organizatorii festivalului AOA în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică vor monitoriza evoluția cazurilor de Covid-19 atât înainte, în timpul cât și după încheierea festivalului.

Conform reglementărilor naționale, la evenimentele culturale în aer liber cu un număr mare de participanți, doritorii vor avea acces dacă vor prezenta un certificat de vaccinare (schemă completă cu rapel – minim 10 zile după rapel), un test PCR negativ efectuat cu maxim 48 de ore înainte de intrarea la festival sau un document medical care să ateste imunitatea prin prezența anticorpilor rezultați de trecerea prin boală care să nu aibe o vechime mai mare de 90 de zile.

La intrările de la festival vor fi asigurate toate masurile de protecție și prevenire – controlul temperaturii, dezimfecția mânilor precum și testarea participanților cu teste rapide pentru cei care vor intra zilnic.

 

Măsuri similare vor fi aplicate și pentru Picnic Festival care va avea loc în perioada Zilelor Aradului din luna august, controlul temperaturii, masurile de distanțare în cazul unor concerte în cadrul evenimentului vor fi inevitabile, precum și un număr limitat de participanți conform normelor de relaxare adoptate de govern pentru acest tip de evenimente în aer liber.