Aradul fruntaș la număratul oilor și a porcilor. Recensământul agricol: 63,9% din exploatații, recenzate în prima lună

Data publicare: Vineri, 11 Iunie, 2021 Total: 988 accesari

Aradul fruntaș la număratul oilor și a porcilor. Recensământul agricol: 63,9% din exploatații, recenzate în prima lună

La o lună de la debutul acțiunii de colectare a informațiilor despre exploatațiile agricole, în cadrul Recensământului General Agricol – Runda 2020, în județul Arad au fost recenzate 63,9% din totalul exploatațiilor, unul din cele mai bune rezultate înregistrate la nivel național.

 

Activitatea de colectare a informațiilor a demarat în data de 10 mai, urmând să continue până la recenzarea tuturor exploatațiilor agricole din județ.

 

Recenzorii și recenzorii șefi au fost instruiți înainte de a începe activitatea în teren de personal din partea Direcției Județene de Statistică Arad și Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, sub coordonarea conducerii Instituției Prefectului – județul Arad.

 

La nivelul județului Arad, activitatea de recenzare este asigurată de 89 recenzori șefi și 335 recenzori.

 

„Considerăm că activitățile de recenzare efectuate până acum s-au desfășurat într-un ritm foarte bun, cu o implicare importantă a majorității recenzorilor, recenzorilor șefi, a comisiilor locale de recensământ și a personalului din cadrul instituțiilor cu atribuții de coordonare a acțiunii. Dorim să mulțumim tuturor cetățenilor care manifestă deschidere și oferă cu promptitudine răspunsuri corecte recenzorilor. În perioada următoare vor continua operațiunile de culegere a datelor din teren și mizăm pe același sprijin din partea tuturor celor implicați deoarece dorim să finalizăm cât mai repede și în mod corect activitatea de recenzare”, a declarat Subrefectul Județului Arad, Vasile Cătană.