Timișorenii vor avea stadion nou, dar nu mai devreme de 5 ani. Arena va costa 120 milioane de euro și va avea 30.000 de locuri

Data publicare: Joi, 10 Iunie, 2021 Total: 1048 accesari

Timișorenii vor avea stadion nou, dar nu mai devreme de 5 ani. Arena va costa 120 milioane de euro și va avea 30.000 de locuri

Peste 120 de milioane de euro va costa noul stadion cu 30.000 de locuri de la Timișoara ce se va ridica în locul bătrânului Dan Păltinișanu. Acesta ar putea fi gata până în 2026.

 

Conform documentației întocmite, stadionul va costa 600.216.062 lei cu TVA (121.856.436 de euro), din care cea mai mare suma, 505.001.364 lei, vine de la Compania Națională de Investiții, iar diferența de la Consiliul Județean Timiș. Interesant este că Primăria Timișoara nu alocă niciun ban pentru construcția stadionului.

 

Amenajarea noului stadion ar urma să dureze 4 ani, din care construcția propriu-zisă s-ar face in aproape 2 ani și jumătate, iar restul inseamnă studii, licitație, obținerea de avize, șamd.

 

Consilierii Județeni trebuie să aprobe vineri,11 iunie, în ședință extraordinară, indicatorii tehnico-economici, finanțarea, aprobarea demolării vechiului stadion și ridicarea celui nou pe același amplasament, pentru ca investiția să fie promovată într-o Hotărâre de Guvern care să cuprinda documentația tehnică și Devizul General elaborat la faza Studiu de prefezabilitate.

 

Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.
Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.
Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.
Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.
Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului”, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica, pe pagina sa de Facebook.

 

Dacă nu vor apărea probleme, noua arenă de la Timișoara ar putea fi gata cel târziu în 2026.

 

Sursa:opiniatimișoarei.ro