Comisarul șef Ioan Tamaș revine la conducerea IPJ Arad. Tamaș a mai fost șeful Poliției arădene în perioada 2014- 2020

Data publicare: Vineri, 04 Iunie, 2021 Total: 1587 accesari

Comisarul șef Ioan Tamaș revine la conducerea IPJ Arad. Tamaș a mai fost șeful Poliției arădene în perioada 2014- 2020

Comisarul șef Ioan Tamaş a revenit la conducerea IPJ Arad după ce, în august 2020 a fost detașat 6 luni printr-un ordin al ministrului de Interne la IPJ Vaslui, au declarat surse judiciare pentru GÂNDUL.RO.

 

După ce și-a încheiat perioada de detașare la IPJ Vaslui, Tamaș a fost transferat încă trei luni, în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) în funcția de adjunct, pentru a se ocupa de Direcția de strategie management și Direcția de suport logistic.

 

Joi, 3 iunie i s-a încheiat și perioada de detașare la IGI și comisarul Tamaș a revenit la conducerea IPJ Arad, în plină perioadă de cercetare după asasinarea lui Ioan Crișan, mai spun sursele citate mai sus.

 

Potrivit jurnaliștilor locali, ofițerul arădean a intrat în concedii medicale succesive și și-a pierdut capacitatea temporară de muncă.

 

În prezent, conducerea Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui este exercitată de către domnul comisar- şef de poliţie Tamaş Ioan- Marcu, acestuia încetându-i incapacitatea temporară de muncă”, precizau Centrului de Informare şi Relaţii Publice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în 31 august 2021.

 

Ioan Marcu Tamaş  a venit la conducere IPJ Arad în aprilie 2014. În perioada 1986-1989 a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri M.I. Bucureşti, apoi, între 1995 şi 2000, a urmat Facultatea de Drept la Universitatea Oradea, după care a făcut un master în „Drept penal şi procesual penal“la Universitatea „Vasile Goldiş“ din Arad.

 

Din luna septembrie 1989 şi până în iulie 1991, Ioan Marcu Tamaş a fost ofiţer judiciar la Poliţia Oraşului Aleşd, din cadrul IPJ Bihor.

 

În iulie 1991- martie 2002 a fost ofiţer judiciar la Poliţia Municipiului Arad, iar din martie 2002 până în februarie 2004 a ocupat funcţia de şef al Biroului de Investigaţii Criminale la Poliţia Municipiului Arad.

 

Din 2004 până în octombrie 2012 a ocupat funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Arad.