De Ziua Mondială fără tutun, preșcolarii de la Grădinița PP nr. 11 Arad au transmis celor mai mari mesajul: “Am grijă de sănătatea mea !”

Data publicare: Miercuri, 02 Iunie, 2021 Total: 838 accesari

De Ziua Mondială fără tutun, preșcolarii de la Grădinița PP nr. 11 Arad au transmis celor mai mari mesajul: “Am grijă de sănătatea mea !”

Coordonați de cadrele didactice și în colaborare cu Agenția Națională Antidrog- Centrul de Prevenire ,Evaluare și Consiliere Antidrog  reprezentată de dl. director Bîșcă Florin au desfășurat activități prin care au expus efectele nocive ale fumului de tigară asupra celor mici și nu numai,avand ca scop prevenirea  si cunoaşterea efectelor dăunătoare ale fumului de ţigară asupra organismului.

Astăzi am tras un semnal de alarmă privind pericolul fumatului pentru sănătate. Grădinița noastră desfășoară un parteneriat amplu cu CPECA Arad, obiectivul principal fiind de a educa pentru sănătate, dar și de a preveni, mai ales în rândul părinților prin intermediul celor mici. ne-a declarat doamna Dan Adina, director al Gradinitei PP nr. 11 Arad.




Activitatățile au scos în evidență importanța sănătății orale la Grupa mică, prin compararea danturii unui adult fumător și a unui adult nefumator redând-o prin colorare, cei de la Grupa Mijlocie A, prin activitatea de pictură un “Zâmbet strălucitor” al unui adult nefumator, i-au indemnat pe adulți cu ajutorul celor mici că fumul de țigară ne face mult rău tuturor. Grupa Mijlocie B a realizat lucrarea colectivă “Plămâni triști /plămâni veseli” prin care copiii au scos în evidență efectele fumului de țigară asupra sănătății.

Activitatea practică “Plămâni sănătoși/ plămâni bolnavi” a fost  realizată de Grupa Mare care a redat circuitul aerului prin sistemul respirator și efectul nociv al fumului de țigară. Copiii de la grupa Maghiară prin activitatea practică de “ Plămânii și fumul de țigară” ne-au prezentat diferența dintre un plămân sănătos și un plămân bolnav sugerând astfel adulților să spună nu fumatului.