”Rechinul” a fost înhățat în Mexix. Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi români a fost arestat în Mexic

Data publicare: Sambata, 29 Mai, 2021 Total: 1870 accesari

”Rechinul” a fost înhățat în Mexix. Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi români a fost arestat în Mexic

Florian Tudor, zis ”Rechinul”, anchetat în România pentru mai multe infracțiuni deosebit de grave, a fost reținut, joi, 27 mai, de autoritățile mexicane, potrivit portalului oficial al Procuraturii Generale din Mexic.

 

Alături de el au fost reținuți și un agent al Ministerului Public Federal și avocatul interlopului, care au încercat să împiedice reținerea acestuia. În ultimii doi ani, acesta era căutat de FBI, DEA şi DIICOT. Interlopul urmează să fie extrădat, conform unui mandat acordat de un judecător de supraveghere.

 

Tudor este acuzat în România de fapte de șantaj, constituire de grup infracțional organizat și instigare la tentativă de omor.

 

În informarea emisă de Procuratura generală a Mexicului se arată că un bărbat, numit doar ”Florian T” a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român.

 

Agenții FGR au executat un mandat de arestare provizorie în scopuri de extrădare acordat de un judecător de control împotriva lui Florian T, au precizat autoritățile mexicane, într-un comunicat.

 

Originar din Craiova, Florian Tudor ar fi șeful unei grupări infracționale româno-mexicane, care a produs pagube de zeci de milioane de dolari prin clonarea de carduri.

 

El e suspectat că a dus la un alt nivel afacerile în domeniu: implementarea în propriile bancomate ale companiei a unor dispozitive de skimming în plăcile de bază pentru a copia datele de pe cardurile utilizatorilor, fără a mai fi astfel nevoie să acționeze asupra bancomatelor altor firme.

 

Prin aceste bancomate, cardurile turiștilor erau fost clonate pentru a li se fura bani. Înșelătoria, pusă la cale în 2014, a durat până la mijlocul anului 2019, astfel încât suma furată prin aceste bancomate ar însuma 1,2 miliarde de dolari.

 

Cunoscut ca El Tiburon (Rechinul), acesta este unul dintre cei vizați de Operațiunea Caraibe, la care participă și FBI, și care i-a avut ca victime colaterale, recent, pe românii veniţi în scop turistic la Cancun.

 

Cu sumele uriașe de bani obținute ilegal în Mexic, ”Rechinul” şi-ar fi construit un imperiu imobiliar la Craiova, Cancun şi în Brazilia. Gruparea acestuia este considerată una foarte periculoasă.

sursa:fanatik.ro