Băcăuanii sunt cei mai bogați oameni din România.Cel puțin așa crede primarul userist al orașului. El dorește scumpirea apei cu 50%, desi deseori aceasta lipsește cu desăvârșire

Data publicare: Vineri, 28 Mai, 2021 Total: 965 accesari

Băcăuanii sunt cei mai bogați oameni din România.Cel puțin așa crede primarul userist al orașului. El dorește scumpirea apei cu 50%, desi deseori aceasta lipsește cu desăvârșire

După ce nu a reușit să crească taxele locale cu 140% la Bacău, primarul Lucian Stanciu Viziteu, de la USR-PLUS, este acuzat de opoziție că vrea să majoreze prețul apei cu 50%.

 

„După ce a descoperit că Bacăul e «paradis fiscal» și – în loc de ”revoluție fiscală” – a forțat creșterea taxelor locale cu 140%, primarul Viziteu coace o nouă scumpire care va întoarce pe dos buzunarele băcăuanilor: creșterea prețului apei cu 50%, în plină pandemie, sub pretextul eficientizării Companiei Regionale de Apă Bacău!

Deși în Bacău apa este furnizată cu porția, ea urmează să fie scumpită în urma unui așa-zis audit comandat de primar – totalizând 10 pagini și care a costat 79.000 lei (7900 lei/pagină) – care indică, negru pe alb, „soluția” majorării prețului apei”, a declarat Dragoș Benea (PSD), potrivit Ziarul de Bacău.

 

În acest context, PSD Bacău îl somează pe primarul Bacăului să înceteze politica de majorare a taxelor „din pix".

 

„Organizația municipală a PSD Bacău somează executivul local să renunțe la buzunărirea băcăuanilor și împovărarea lor cu taxe crescute din pix, artificial, fără o analiză de impact relevantă, în condițiile în care calitatea serviciului de furnizare a apei lasă mult de dorit, iar rețeaua de distribuție învechită, cauzând pierderi de apă de 50-60%", a transmis PSD Bacău prin intermediul unui comunicat de presă.

 

În Bacău, întreruperea apei a devenit o „tradiție", de ani de zile. O dată la câteva luni, băcăuanii rămân pentru cel puțin o zi fără apă, din cauza rețelei cu probleme. Astfel, sunt nevoiți să se spele la lighean.

 

Sursa:b1.ro