„O scrisoare pierdută” – spectacol în premieră, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”

Data publicare: Vineri, 28 Mai, 2021 Total: 967 accesari

„O scrisoare pierdută” – spectacol în premieră, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”

O nouă montare, un nou demers teatral provocator stă să iasă la lume în acesta zile, pe Scena Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. „O scrisoare pierdută”, de IL Caragiale, este proiectul semnat regizoral de Ștefan Iordănescu, spectacol pe care publicul arădean este invitat să îl urmărească, în premieră, în 30 mai, de la ora 19.00.

 

Caragiale e întotdeauna un „must have. Trebuie să îl ai în portofoliu. Nu poți să îl eviți. În plus, mi s-a părut un text important pentru trupa actuală, așa cum se prezintă ea în momentul de față. E o trupă specială, rodată, care funcționează foarte bine. (...) Mi-am propus ca spectacolul acesta să pună o lumină pe situația României – de la anul în care a fost scrisă piesa, până în ziua de azi - fără să folosească însă o contemporaneizare excesivă. Este un spectacol care uzează de mijloace de comunicare pe baza unor sisteme de teatru contemporan, dar, în același timp, m-am preocupat să rămână general valabil, să existe un tip de valabilitate pe o perioadă mai îndelungată de timp. Pot spune că e o panoramă a României din ultimii 200 de ani. Dacă lucrul acesta e un gest îndrăzneț din partea mea? Da. Foarte. Tocmai de aceea l-am și făcut.” – spune regizorul Ștefan Iordănescu.




Noua montare îi aduce în fața publicului pe Andrei Elek/Florin Covalciuc, Zoltan Lovas, Iulia Dinu, Sorin Calotă, Ioan Peter, Mariana Tofan, Călin Stanciu, Bogdan Neciu, Ștefan Dogaru, Robert Pavicsits și Alex Popa. Decorul poartă semnătura lui Doru Păcurar, costumele – Chic by Vali Cioban, iar coregrafia – cea a Maurei Cosma. Echipa spectacolului este inspirat completată de: George Dancu (sunet), Sergiu Poenar și Alex Dancu (lumini), Lucian Moga (light-design), Florescu Emanuel (regie tehnică), Adelin Ghionghioșan (video proiecție), Florica Valea (recuzită), Florina Blaj (make-up) și Stan Ion (șef producție).

Biletele, în limita locurilor disponibile, se pot achiziționa online, de pe platforma https://www.eventim.ro sau de la Agenția de bilete a TCISA.  Spectatorii noștri sunt rugați să respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile sanitare recomandate de organizatorul spectacolului, pentru   limitarea  răspândirii COVID 19.