Guvernul maghiar bagă aproape 10 milioane de euro în Ardeal pentru renovarea a peste 200 de biserici. Lucrările vor fi făcute de firme românești

Data publicare: Duminica, 23 Mai, 2021 Total: 1421 accesari

Guvernul maghiar bagă aproape 10 milioane de euro în Ardeal pentru renovarea a peste 200 de biserici. Lucrările vor fi făcute de firme românești

Aproape 10 milioane de euro vor fi folosite de Guvernul de la Budapesta pentru renovarea a peste 200 de biserici transilvane. Pe lângă asta, ungurii au pus ochii și pe clădiri de patrimoniu. Un castel din Cluj a ajuns în posesia unei firme de peste graniță.

 

Guvernul Viktor Orban de la Budapesta vrea să restaureze bisericile istorice de la noi din țară. Proiectul va susține și relansarea economiei românești pentru că lucrările vor fi făcute de firme din România.

9,3 milioane de euro sunt alocați pentru renovarea a 262 de biserici istorice din Transilvania. Autoritățile maghiare au anunțat că parohiile pot solicita un sprijin maxim de 42.000 de euro.

Secretarul de stat al lăcașurilor de cult din Ungaria susține că proiectul li se adresează enoriașilor maghiari din Transilvania și speră că prin acest demers și relațiile româno-ungare se vor îmbunătăți.

 

Entuziasmat a fost și ministrul Mediului de la noi din țară, Tánczos Barna, care a apreciat sprijinul oferit de guvernul maghiar. Presa maghiară scrie despre ministrul Mediului Tánczos Barna că și el este responsabil de acest proiect, întrucât activitățile sale de mediu pot fi legate și de viața bisericească.

 

Sursa:realitatea plus