A doua fabrică de producție de biciclete va fi inaugurată în toamnă la Timișoara. Investiția este de 30 milioane de euro și se creează 750 locuri de muncă

Data publicare: Vineri, 21 Mai, 2021 Total: 1273 accesari

A doua fabrică de producție de biciclete va fi inaugurată în toamnă la Timișoara. Investiția este de 30 milioane de euro și se creează 750 locuri de muncă

Firma din Timişoara care produce biciclete pentru Decathlon inaugurează în toamnă a doua fabrică, o investiţie de 30 mil. euro. Sport Mechanical Workshop şi-a majorat afacerile în pandemie cu 58% şi a angajat 70 de oameni

 

Sport Mechanical Workshop, firma din Timişoara ce asamblează biciclete pentru gigantul francez Decathon, va inaugura în toamnă cea de-a doua fabrică din oraşul de pe Bega, potrivit datelor publicate pe Facebook-ul companiei. Este vorba de un proiect de 30 mil. euro şi 750 de angajaţi.

Din informaţiile disponibile deja pe site-ul propriu se vede că uni­tatea de producţie a fost ridicată, iar lucrările continuă. Firma a depus la final de 2019 certificatul de urbanism pentru a obţine autorizaţia de construire.

 

Fabrica iniţială din Timişoara a com­­paniei care produce biciclete pen­­tru Decathlon, unitate de pro­duc­ţie ope­rată de compania Sport Me­cha­­nical Workshop, a ajuns la afaceri de aproape 45 mil. lei în 2020, iar nu­mă­rul de salariaţi a sărit de 300. Astfel, businessul a crescut cu 58% în pan­demie, în 2020 versus anul ante­rior, pe când numărul de salariaţi a avut tot o traiectorie ascendentă, fi­ind an­gajaţi circa 70 de oameni, ara­tă calculele făcute de ZF pe baza datelor publice.

 

Două fabrici locale - Sport Mechanical Workshop şi Nextcity din Reşiţa - au asamblat anul trecut pentru Decathlon circa 860.000 de biciclete, iar ţinta francezilor pentru 2021 este ca peste 1 milion de vehicule pe două roţi să fie „made in Romania“ şi apoi vândute în reţeaua grupului francez din toată lumea.

 

Decathlon a confirmat planurile pentru o nouă fabrică anul trecut şi a anunţat că ţinta pe viitor a companiei e să ajungă la 1,5 milioane de vehicule pe două roţi realizate local.

 

Sursa:ziarul financiar

Foto:Facebook