Certificat de urbanism pentru lucrări de îmbunătățiri funciare în zona Cermei- Tăut

Data publicare: Joi, 20 Mai, 2021 Total: 787 accesari

Certificat de urbanism pentru lucrări de îmbunătățiri funciare în zona Cermei- Tăut

Consiliul Județean a emis certificatul de urbanism pentru lucrări de îmbunătățiri funciare în zona Cermei-Tăut (canal aflat în arealul comunelor Craiva și Beliu). La canalele din zonă se vor efectua lucrări de stopare a alunecărilor, de apărare împotriva alunecărilor, combaterea eroziunii la suprafață și în adâncime, evitarea colmatării, cât și alte lucrări hidrotehnice.

 

„Mă bucură că există o astfel de inițiativă în județul nostru, o preocupare pentru îngrijirea canalelor și cursurilor de apă, astfel încât să se prevină inundațiile sau eroziunea solului. Întotdeauna prevenția este preferabilă intervențiilor ulterioare unor dezastre naturale, când există riscul pierderilor umane și materiale. Am semnat acest certificat de urbanism așa cum Consiliul Județean va elibera întotdeauna astfel de avize, prin care se efectuează lucrări care aduc siguranță arădenilor”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  

Solicitarea de emitere a certificatului de urbanism a fost înaintată de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Arad, instituție care are ca principală activitate asigurarea protecției terenurilor de orice fel și a oricăror categorii de construcții față de inundații, alunecări de teren și eroziuni, precum și protecției lacurilor de acumulare împotriva colmatării și regularizarea cursurilor de apă.