Polițiştii locali au stopat o infracțiune de furt în zona Podgoria, au recuperat prejudiciul şi au prins hoțul

Data publicare: Joi, 20 Mai, 2021 Total: 1154 accesari

Polițiştii locali au stopat o infracțiune de furt în zona Podgoria, au recuperat prejudiciul şi au prins hoțul

În seara zilei de 13.05.2021, un echipaj din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, aflat în zona Podgoria – bulevardul Iuliu Maniu pentru constatarea prezenței unor autovehicule parcate neregulamentar, a fost solicitat de urgență de către o angajată a unui magazin alimentar din imediata apropiere să intervină pentru oprirea unei persoane care cauzează probleme.

 

În fapt, femeia cerea ajutorul polițiștilor locali sesizând că un bărbat a sustras din unitatea alimentară produse, iar la interpelarea angajaților a devenit agresiv verbal, amenințându-i, totodată, pe cei din jur.

 

La ieșirea din magazin a fost surprins cetățeanul indicat, care a continuat injuriile la adresa persoanelor de față și a polițiștilor locali. Individul a fost imobilizat iar prejudiciul a fost recuperat.

 

Conform atribuțiilor conferite de lege polițiștilor locali, i-a fost întocmit un proces verbal de constatare și sancționare pentru proferarea de injurii și provocarea la scandal, conform prevederilor Legii 61/1991– pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, i s-a aplicat o amendă de 300 lei + 200 lei pentru faptele săvârșite.

 

Conform afirmațiilor proprii, individul cu domiciliul în județul Sălaj fusese plecat în Anglia de unde a fost expulzat pentru furt și neputând să se întoarcă a rămas să locuiască la un verișor în Arad, câștigându-și existența muncind la negru în domeniul construcțiilor.

 

Persoana depistată a fost predată pentru continuarea cercetărilor privind infracțiunea de furt unui echipaj al Jandarmeriei Române solicitat în acest scop de către polițiștii locali. De asemenea, situația sa va fi semnalată de DGPL Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.