Mihai Fifor: Cîțu vede plus acolo unde, de fapt, e minus

Data publicare: Miercuri, 19 Mai, 2021 Total: 642 accesari

Mihai Fifor: Cîțu vede plus acolo unde, de fapt, e minus

E o prăpastie între ”realitatea” închipuită a lui Cîțu și propăvăduită triumfalist și cea resimțită de români, a prețurilor care cresc continuu și a sărăciei din ce în ce mai acute. Este de-a dreptul caraghioasă lauda cu realizările când raportarea se face la ”nimicul” de anul trecut.

 

„Cîțu minte prin omisiune din nou! Cu același tupeu sfidător nu ezită să prezinte drept o mare victorie creșterea economică din primul trimestrul al acestui an (+2,8%) raportată la ultimul trimestru al anului trecut, ascunzând însă indicatorul real cu adevărat relevant, respectiv comparația T1 2021 cu T1 2020 care indică nu o creștere, ci o scădere economică.

 

Comunicatul oficial al INS este fără dubii: faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier. Ceea ce Cîțu vede drept performanță este în fapt cel mai prost rezultat în privința evoluției economice pe trimestrul 1 din ultimii 5 ani, mai prost chiar și decât anul trecut când România intrase în lockdown.

Cîțu & Company își imaginează că-i pot prosti în continuare pe oameni cu trâmbița propagandei triumfalist-deșănțate. Nu mai merge! Nici o demagogie nu mai poate acoperi realitatea scumpirilor masive la utilități (+ 17% energie, + 9% combustibil), la alimentele de bază, a faptului că puterea de cumpărare este măcinată de o inflație sistematică care la finalul anului va fi dublă ( 4,1%, potrivit BNR ) față de cât fusese prognozată de guvernarea actuală.

Prima condiție pentru a rezolva o problemă este să recunoști că ea există! Din nefericire pentru noi toți premierul Cîțu nu evoluează, insistă să rămână același propagandist patetic care vede lucruri ”fantastice”, total rupt de realitate, incapabil să realizeze situația reală și prin urmare incapabil să găsească soluțiile necesare bunul mers al țării și binelui cetățenilor săi“, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.