România ratează calificarea în finala Eurovision

Data publicare: Miercuri, 19 Mai, 2021 Total: 1448 accesari

România ratează calificarea în finala Eurovision

Reprezentanta României, Roxen, care a cântat piesa „Amnesia” la Rotterdam, în prima semifinală a Eurovision 2021, a ratat, marţi seară, calificarea. Este al treilea an consecutiv când România nu ajunge în finala concursului European.

 

Eșecul este pus pe seama lipsei de experiență a reprezentantei României, o tânără foarte talentată din Cluj, cu o voce cu un timbru aparte, care are însă numai 21 de ani. Iată melodia și scenografia cu care s-a prezentat marți seara pe scena de la Rotterdam:

 

     

 

Ediția de anul acesta de la Rotterdam începuse deja cu un ghinion pentru România - delegația a trebuit să rămână în carantină în hotel și nu a putut participa la ceremonia de deschidere, care a avut loc duminică seara, din cauza unor cazuri de coronavirus înregistrate în rândul altor delegații cazate în același hotel. Conform procedurilor, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel erau obligați să intre în izolare şi să fie testaţi PCR, dacă se depista un caz de coronavirus, fie și în rândul altor delegații.

 

Cele zece ţări care vor reveni pe scenă sâmbătă sunt: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina.

A doua semifinală va avea loc joi.