Industria de evenimente din România protestează

Data publicare: Luni, 17 Mai, 2021 Total: 921 accesari

Industria de evenimente din România protestează

În rândurile de mai jos vă redăm comunicatul postat de site-ul iabilet.ro, referitor la situația evenimentelor după data de 15 mai a.c.

”Măsurile de relaxare pentru sectorul cultural, anunțate de autorități înseamnă, de fapt, condiții mai restrictive de desfășurare a evenimentelor atât pentru public cât și pentru operatorii culturali, în ciuda recomandărilor și normelor sanitare agreate de INSP și de Ministerul Sănătății. 


După un an de zile în care publicul a putut participa la evenimente fără dovada situației medicale, începând de astăzi, deși rata de infectare este mult sub nivelul celei de acum câteva luni, acest lucru nu mai este posibil.

 

În mod absurd și total greșit, conform noilor „măsuri de relaxare”, evenimentele culturale desfășurate la exterior sunt mai puțin sigure decât acum câteva luni și – în mod inexplicabil – aceleași evenimente sunt considerate în prezent de până la 20 de ori mai nesigure decât evenimentele sportive, care se pot desfășura cu o capacitate de până la 12.000 de spectatori (!).

 

Tratamentul aplicat operatorilor din domeniul cultural, lucrătorilor, artiștilor, managerilor și tuturor celorlalți profesioniști este absolut discriminatoriu față de celelalte sectoare de activitate care funcționează deja după reguli aproape de normalitate.

 

Nu putem să mai presupunem că după luni de discuții, Ministerul Culturii nu înțelege încă nevoile operatorilor din acest sector, explicate deja în zeci de întâlniri. Putem presupune, în schimb, că sectorul cultural există doar atunci când poate fi folosit ca slogan pentru campania de vaccinare.

 

Da, cu toții ne dorim să ne reluăm activitatea și pentru acest lucru campania de vaccinare este importantă. Dar – ca să fie foarte clar pentru toată lumea – ne vom vaccina ca să putem ajunge la evenimente care NU VOR MAI EXISTA”.