Grație victoriei cu Gaz Metan Mediaș: 1-0, UTA joacă și în sezonul viitor în LIGA 1

Data publicare: Duminica, 16 Mai, 2021 Total: 2126 accesari

Grație victoriei cu Gaz Metan Mediaș: 1-0, UTA joacă și în sezonul viitor în LIGA 1

„Bătrâna Doamă” a trecut cu 1-0 de Gaz Metan Mediaș în etapa a 8-a a play-outului Ligii I la fotbal și și-a rezolvat matematic rămânerea în Liga I cu o rundă înainte de final. După 50 de minute de joc, Antal înscrie golul de 3 puncte care o rezolvă situațiapentru încă un sezon de Liga 1.

 

Din păcate, în ciuda relaxărilor intrate în vigoare de sâmbătă, suporterii n-au avut acces pe stadion pentru ultimul meci acasa din play-outul acestui campinat, însă aceștia au venit la stadion și și-au încurat favoriții din afara stadionului, iar asta se pare că a contat în economia jocului.
 

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu (81 Tescan), Roger (90+2 Melinte), D. Rusu (22 Antal) – Hora (81 C. Rus).
Rezerve neutilizate: Balauru – Melinte, Bustea, Buhăcianu, Roumpoulakou, Roșu. 
Antrenor: Laszlo Balint

Gaz Metan: Pleșca – Baco, Larie, Trif – Butean, Moura (70 Junior), Alceus (46 Chamed), Velisar (75 Horșia) – Deaconu (46 Pambou) – Costea (14 V. Morar), Valente. 
Rezerve neutilizate: Buzbuchi – R. Romeo, Yuri, Ze Manuel. 
Antrenor: Mihai Teja

Arbitri: Andrei Antonie (București)- Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Marcu (Oradea).

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Ion Craiu (București).

 

„Roș-albii” au început cu piciorul pe accelerație și și-au creat trei situații de poartă în primul sfert de oră, prin Ilie, Albu și Hora. Până în minutul 22 ambii antrenori aveau deja pe bancă al doilea junior, iar în iarbă pe Antal, respectiv ex-ul Morar.

 

Ocazia meciului s-a născut în minutul 38, atunci când Vorobjovas l-a lăsat singur cu portarul pe Hora în 10 metri, dar acesta a reluat pe jos exact în Pleșca.

 

Presiunea UTA-ei a fost destul de constantă la poarta adverse, iar asta a făcut ca cei de la Gaz Metan Mediaș a ajuns rareori în preajma careului arădean, fără ca să pătrundă periculos în acesta. La vestiare s-a intrat cu remiză alba, însă egalul nu a rezistat decât 6 minute după reluarea jocului, căci după ce Miculescu a reluat cu capul pe lângă din 6 metri, UTA a făcut 1-0.


  



UTA n-a slăbit presiunea la poarta adverse nici după deschiderea scorului, însă din păcate a ratat în mai multe ocazii.

 

Meciul se încheie cu 1-0 pentru UTA, care astfel ajunge la 31 de puncta și se salvează și mathematic de la intarrea la baraj, și va juca și în sezonul viitor în Liga 1.





Foto: Radu Bulzan