Bufniţele simulate, soluția pe care o încearcă primăria pentru a scăpa de ciorile de pe bulevard – o soluție a unui arădean stabilit în Australia

Data publicare: Sambata, 15 Mai, 2021 Total: 1071 accesari

Bufniţele simulate, soluția pe care o încearcă primăria pentru a scăpa de ciorile de pe bulevard – o soluție a unui arădean stabilit în Australia

De ani de zile, ciorile și-au găsit un habitaclu ideal în zona verde de pe Bulevardul Revoluției situate între cele două sensuri de mers. Mulți arădeni sunt deranjați de zgomotul făcut de acestea mai ales în această periodă, și de ani de zile bombardează primăria cu reclamații, însă aceștia sunt în imposibilitatea de a face ceva, pentru că sunt protejate de lege: „Este interzisă capturarea, uciderea, vânarea, folosirea oricăror mijloace sau metode pentru capturarea ori omorârea ciorilor în perioada de reproducere și creștere a puilor precum și pe parcursul rutei spre zonele de cuibărit”.

 

Într-o emisiune de audiențe online la care este present în fiecare marți primarul Călin Bibarț, unde a revenit pe tapet problema cu aceste Ciori din zona central, un arădean stabilit în Australia, i-a sugerat primarului în direct o soluție pentru această problem, una care a dat roade în țara unde locuiește, și anume: folosirea unor bufnițe simulate.



În acest context, forţată de împrejurări, Primăria Arad a apelat la această soluție, ca și experiment, pentru a testa eficiența soluției, iar în cazul în care această dăroade, să achiziționeze mai multe astfel de bufnițe simulate pentru a îndepărta din zona centrală Cioara Neagră.

 

„Experimentăm  ca să scăpăm de ciori! Încercăm metode de alungare a acestora cu ajutorul bufnițelor simulate, bufnița fiind o pasăre de pradă. Din câte am aflat, sunt locuri în lume în care metoda a funcționat. Sperăm că și la noi!” – a anunţat primarul Călin Bibarţ, vineri dimineaţă, pe contul de Facebook.