Premierul Florin Cîțu consideră că ”lucrurile nu stau chiar așa de rău” în ce privește diferențele raportate ale deceselor persoanelor cu covid-19

Data publicare: Vineri, 14 Mai, 2021 Total: 709 accesari

Premierul Florin Cîțu consideră că ”lucrurile nu stau chiar așa de rău” în ce privește diferențele raportate  ale deceselor persoanelor cu covid-19

Decesele persoanelor cu COVID-19 raportate în platforma alerte.ms.ro sunt cu 13% mai numeroase decât cele din evidenţele Institutului Naţional de Statistică, relevă raportul comisiei constituite prin ordinul de ministru nr. 526/19 aprilie 2021 şi care a verificat aceste date.

 

Premierul Florin Cîțu a declarat că între CoronaForms și INS există o compatibilitate de 96% și că „lucrurile nu stau chiar așa de rău”. „Trebuie să vedem de ce există aceste diferențe”, a spus premierul, precizând că diferențe au existat în toate statele UE.

 

„Doamna ministru a prezentat raportul, i-am cerut să publice raportul, înțeleg că a fost prezentat. Înțeleg că este nevoie de mai multe analize pentru a pune la capăt aceste informații. Din ceea ce știu până acum, între CoronaForms și INS există o compatibilitate de 96%. Deci lucrurile nu stau chiar așa de rău, dar trebuie să vedem de ce există aceste diferențe, diferențe care au existat în toate țările europene. Din momentul în care am preluat acest mandat și am observat că trebuie îmbunătățit ceva nu m-am dat la o parte și am îmbunătățit”, a spus Florin Cîțu.

sursa:știripesurse