Azi 14 mai a demarat programul ”Rabla pentru Electrocasnice”

Data publicare: Vineri, 14 Mai, 2021 Total: 384 accesari

Azi 14 mai a demarat programul ”Rabla pentru Electrocasnice”

Cei care doresc să-și cumpere electrocasnice prin Rabla 2021 o pot face de azi, vineri, 14 mai, zi în care demarează programul.

 

Voucherele din program valorează între 200 și 500 de lei, în funcție de dispozitivul achiziționat, potrivit ghidului oficial publicat de Administrația Fondului de Mediu.

 

Se pot înscrie în program persoanele fizice majore, cu domiciliul în România. Este important ca doritorii să nu aibă datorii la bugetul de stat sau cel local și să aibă buletin sau carte de identitate valabilă.

 

Aceștia se obligă să predea un echipament uzat echivalent, din aceeași categorie. Astfel, dacă vrei să îți iei un televizor nou, trebuie să dai altul vechi la schimb.

 

Există mai multe etape în desfășurarea programului. Autoritățile au luat această decizie pentru a evita aglomerarea platformei. Înscrierea doritorilor începe în data de 14 mai, ora 10.00, și durează până în data de 20 mai, ora 23.59. Înscrierea se face pe site-ul Administrației Fondului de Mediu (AFM), iar tichetele pot fi folosite efectiv doar după ce sunt obținute online și după ce sunt validate.

 

Cei doritori trebuie să își creeze un cont de utilizator, iar acesta va permite atât selecția, cât și urmărirea voucherelor.

 

Prima oară în programul Rabla pentru electrocasnice 2021 se deschide secțiunea pentru mașini de spălat vase și rufe, plus frigidere. Aceasta începe în data de 21 mai, ora 10.00, și durează până în 3 iunie, ora 23.59.

 

Etapa a doua, dedicată televizoarelor, laptopurilor și tabletelor, începe în 4 iunie, ora 10.00, și durează până în 17 iunie, ora 23.59.

 

Etapa a treia este dedicată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoare. Aceasta demarează în data de 18 iunie, ora 10.00 și ține până pe 1 iulie, ora 23.39.

 

Voucherele primite diferă în funcție de produsul achiziționat: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D; 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 de lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

 

Voucherele  pot fi folosite  doar în magazinele validate de către Administrația Fondului de Mediu. Magazinele oferă pe loc reducerea conferită de tichete, iar acestea își recuperează ulterior banii de la (AFM). Magazinele trebuie, la rândul lor, să se înscrie în program.