Vaccin atât împotriva gripei cât și a COVID-19 în testare

Data publicare: Marti, 11 Mai, 2021 Total: 824 accesari

Vaccin atât împotriva gripei cât și a COVID-19 în testare

Compania americană Novavax a efectuat teste iniţiale pe animale cu un singur vaccin, rezultat din combinarea serului împotriva gripei cu unul anti-Covid, cu rezultate iniţiale pozitive.

 

Vaccinul antigripal Novavax (numit NanoFlu), precum şi cel pentru Covid-19 (NVX-CoV2373) nu sunt încă autorizate la nivel global, dar ambele au fost studiate separat în studiile clinice de fază 3, adică pe mii de oameni.

 

Compania a administrat un vaccin care conţine două produse dihorilor şi hamsterilor. Acest lucru „a provocat răspunsuri puternice împotriva gripei A şi B şi a protecţiei împotriva SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala Covid-19”, a anunțat Novavax într-un comunicat.

 

Compania intenţionează să înceapă testarea pe oameni, iniţial în număr foarte mic, până la sfârşitul anului.

 

Compania a anunţat că doreşte să depună o cerere de autorizare de urgenţă pentru vaccinul Covid-19 în Regatul Unit „în al doilea trimestru al anului 2021” şi apoi în Statele Unite.

 

Acest remediu foloseşte o tehnologie diferită de cea folosită pentru vaccinurile deja autorizate pe scară largă în lume. Este un aşa-numit vaccin „subunitar”, bazat pe proteine ​​care declanşează un răspuns imun, fără viruşi.

 

În martie, compania a declarat că vaccinul său a avut o eficienţă de 89,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit studiilor clinice din Marea Britanie la peste 15.000 de persoane cu vârsta de peste 18 ani.

 

Sursa:știripesurse.ro

Foto:bbc