100 de tramvaie de la Astra Vagoane Arad vor merge spre București. Contractul între Primăria Capitalei și firma arădeană va fi semnat peste două săptămâni

Data publicare: Luni, 10 Mai, 2021 Total: 1331 accesari

100 de tramvaie de la Astra Vagoane Arad vor merge spre București. Contractul între Primăria Capitalei și firma arădeană va fi semnat peste două săptămâni

Primăria Capitalei va semna în următoarele două săptămâni contractul cu compania arădeană Astra Vagoane pentru achiziția a 100 de tramvaie, a anunțat primarul Nicușor Dan, în timpul ședinței de Consiliu General.

 

Tramvaiele vor avea lungimea cuprinsă între 32 și 37 m, podea 100% coborâtă, cinci uși duble și vor fi dotate cu aer condiționat. Garanția tramvaielor este full warranty de minim 5 ani sau 300.000 km. Capacitatea de transport va fi de minim 220 de călători, din care 56 pe scaune.

 

Primul tramvai ar urma să fie livrat în luna a 12 de la semnarea contractului, apoi câte patru vehicule vor fi livrate lunar până la finalizarea contractului.

 

Cum în București circulă încă tramvaie Tatra din anii `80 ori V3A-uri fabricate de URAC, Primăria Capitalei, condusă la vremea respectivă de Gabriela Firea, a decis inițierea unei proceduri de achiziție a 100 de tramvaie noi.

 

Singurii doi ofertanți au fost Astra Vagoane (România) și Durmazlar Makina (Turcia). În urma analizării ofertelor au fost declarați câștigători turcii, dar la scurt timp după, aveau să iasă la iveală detalii care au ridicat semne de întrebare

.

Nemulțumită de decizie, Astra Vagoane a atacat decizia la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), care le-a și dat câștig de cauză.

sursa:mainnews.ro