Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani ar putea fi vaccinați anti-Covid din septembrie

Data publicare: Joi, 06 Mai, 2021 Total: 1025 accesari

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani ar putea fi vaccinați anti-Covid din septembrie

Pfizer va solicita autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul său anti-Covid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani, începând din septembrie, informează Le Figaro.

Anunţul vine la două zile după ce autorităţile americane au anunţat că și copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea primi doze de vaccin Pfizer / BioNTech încă de săptămâna viitoare.

 

O cerere de prelungire a autorizaţiei de urgenţă a vaccinului Pfizer / BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani a fost depusă la începutul lunii aprilie în Statele Unite, iar decizia Agenţiei Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) este aşteptată până la începutul săptămânii viitoare.

 

De asemenea compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech şi partenerul său american Pfizer au anunţat săptămâna trecută depunerea unei cereri de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinului lor anti-COVID19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani, deschizând astfel calea unei omologări în iunie.

 

În prezent nu există niciun vaccin anti-COVID19 pentru copii, mai puţin expuşi la cazuri severe de boală, şi a căror vaccinare nu a fost o prioritate până în prezent. Însă aceştia reprezintă o mare parte a populaţiei şi, prin urmare, vor trebui de asemenea să fie imunizaţi pentru a stopa transmiterea bolii, susţin experţii.

 

Sursa:digi24.ro