Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” debutează în data de 7 mai. Bugetul alocat este cu 35 milioane de lei mai mare decât cel de anul trecut

Data publicare: Miercuri, 05 Mai, 2021 Total: 947 accesari

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” debutează în data de 7 mai. Bugetul alocat este cu 35 milioane de lei mai mare decât cel de anul trecut

Programul guvernamental ”Rabla pentru Electrocasnice” a debutat la 1 mai 2021, prin înscrierea comercianților în platforma informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu.

 

Din 7 mai, se vor putea înscrie pentru primirea voucherelor și persoanele fizice care vor să achiziționeze un produs nou eficient energetic dând la schimb un produs electrocasnic vechi.

 

Astfel, într-o primă etapă, de la 1 mai, comercianții interesați să vândă electrocasnice prin acest program se pot deja înscrie în aplicația informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pe pagina sa web

.

Cum programul Rabla pentru Electropcasnice 2021 este, de fapt, o continuare a celui din 2020 devenit nefuncțional din cauza problemelor tehnice ale platformei informatice a AFM, cei 24 de comercianți validați deja anul trecut vor rămâne în program.

 

Bugetul alocat este însă cu 35 de milioane de lei mai mare ca anul trecut, astfel că și numărul comercianților va putea crește. Potrivit președintelui AFM, nu va exista un termen limită până la care comercianții se pot înscrie în program. Înscrierea se va face până la epuizarea fondurilor disponibile.

 

Potrivit Bugetului AFM, anul acesta, Guvernul a alocat Programului Național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic suma de 75 de milioane de lei, față de 40 de milioane de lei anul trecut.

 

Etapa a doua, destinată persoanelor fizice, începe cu data de 7 mai și presupune înscrierea solicitanților în platforma AFM dedicată cu scopul de a-i fi aprobată finanțarea.

 

sursa:economica.net